Tactical Hellas - Tactical Combat Training - Tactical e-Shop

Tuhon Ray Dionaldo

Tuhon Ray Dionaldo - Ιδρυτής του Filipino Combat Systems

chillinΜεγαλωμένος στον κόσμο των πολεμικών τεχνών από την παιδική του ηλικία, ο Tuhon Ray Dionaldo είναι ένας απο τους πιο διαπιστευμένους στο χώρο των πολεμικών τεχνών των Φιλιππίνων. Είναι ένας πρωτοπόρος της αρχαίας τέχνης των Φιλιππίνων, προσαρμόζοντας την στο πλαίσιο της τακτικής του σύγχρονου κόσμου. Η διάρκεια μιας έντονης κατάρτισης με μερικούς από τους πιο σεβαστούς Φιλιππινέζους Blade & Stick Masters με φάσμα πάνω απο δύο δεκαετιών έχει μεταδοθεί από αυτό το νεαρό Master of the Blade βάζοντας τον σε ένα μικρό αριθμό μυημένων επαγγελματιών της τέχνης του πολεμιστή που επιτευχθεί ποτέ. Κατά τη νεαρή ηλικία των 38, ο Ray έχει συγκεντρώσει δεκατέσσερις Μαύρες Ζώνες σε αρκετά αγωνιστικά συστήματα. Αρχίζοντας από την παιδική ηλικία στην παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του Wado Ryu Karate και στο Kali υπό τους Grand Master Balthazar Sayoc και Christopher Sayoc. Ο Ray έχει επιτύχει τάξεις εκπαιδευτή σε διάφορα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων το Sayoc Kali, Sayoc Fighting Systems, Remy Presas' Modern Arnis, Shotokan Karate, Ryu Kyu Kempo, Kali Olympic Stick Fighting, Pekiti Tirsia Kali, Pambuan Arnis, Ancient Arts Academy, Strategic Knife Defense, και Wu Ming Tao Chuan Fa. Είναι ένα σεβαστό μέλος της Kun Tao Family της Φλόριντα υπό τον Bapak Wilem DeThouars. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε Muay Thai Kick Boxing, και ήταν μέλος της ομάδας επίδειξης Pekiti Tirsia, καθώς και στην ομάδα επίδειξης Sayoc Fighting Systems.

Η προσέγγιση του Tuhon Ray για τις τέχνες των Φιλιππίνων είναι πολύπλευρη, όπως και το παρελθόν του, ενσωματώνοντας τις καλύτερες πηγές απο κάθε ένα από τα συστήματα ωστε να προσφέρει σε μια οργανωμένη σύμπλεξη τεχνικών που αποτελούν τη φυσική εξέλιξη της μελέτης. Οι περισσότεροι επαγγελματίες που εκπαιδεύονται με όπλα έχουν την τάση να παραβλέπουν τις δεξιότητες που αποτελούν τον πυρήνα πολλών άοπλων τέχνων. Δεξιότητες όπως η Jujitsu χειραγώγηση των κλειδώσεων και η διατάραξη της ισορροπίας. Αυτές οι μορφές δεν παραμελούνται από τον Ray. Αντίθετα, είναι ένα περίπλοκο μέρος του συστήματος του, που επικροτεί την αρχαία έννοια ότι η ωμοπλάτη δεν είναι απλώς ένα εργαλείο, αλλά μια επέκταση του σώματος, η επέκταση του εαυτού.


Το υποσυστήμα του Tuhon Ray για τις τέχνες των Φιλιππίνων είναι πολύπλευρο, όπως το παρελθόν του, ενσωματώνοντας το καλύτερο απο κάθε ένα από τα συστήματα που έχει να προσφέρει σε ένα οργανωμένο σύμπλεγμα τεχνικών που αποτελούν τη φυσική εξέλιξη της μελέτης. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της τέχνης αυτής, διότι δεν είναι απλή υπόθεση να κωδικοποιήσει την ποικιλία των τεχνικών που έχουν ενσωματωθεί, χωρίς να προσφεύγουν σε ένα ανοργάνωτο συνονθύλευμα κινήσεων που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Το Filipino Combat Systems έχει αποφύγει επιτυχώς αυτήν την παγίδα.


Το Filipino Combat Systems είναι στην ουσία η τέχνη της λεπίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μαχαίρι διπλής όψης. Στα χέρια του εκπαιδευόμενου αυτής της τέχνης, η λεπίδα είναι πολύ περισσότερο από ένα όπλο ως προς την περικοπή και το μαχαίρωμα. Χρησιμοποιείται για αποφυγή, αφοπλισμό και την χειραγώγηση κλειδώσεων του σώματος, ώστε το σύνολο αυτών μπορεί να γίνει (με σωστή χρήση) ένας μη θανατηφόρος τρόπος. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα της χρήσης μιας λεπίδας για τη χειραγώγηση ενός σκέλους του σώματος είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα, στην ουσία, καθιστώντας οποιαδήποτε περιοχή του σώματος που χρησιμοποιείται ως ένα "σημείο πίεσης". Αυτό αντισταθμίζει το μικρότερο βαθμό ακρίβειας που πολλοι μαθητές πολεμικών τεχνών εκπλήσσονται συχνά όταν ανακαλύπτουν πως μπορούν να προστεθούν σε ένα αγώνα σε πραγματικές συνθήκες ζωής.

Τα «Πολεμικά συστήματα" έρχονται και φεύγουν κάθε μέρα. Αναγνωρίζεται ότι πολλοί υπερβολικά φιλόδοξοι επαγγελματίες έχουν την επιθυμία αλλά όχι την ικανότητα ή τις γνώσεις για να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα. Μόνο κατ 'εντολή των Masters των Φιλιππίνων αναγνωρίστηκε αυτό το σύστημα και έχει τεθεί σε ισχύ. Το Filipino Combat systems έχει εγκριθεί, και έχει λάβει τις ευλογίες πολλών Grand Masters.Ο Tuhon Ray κατέχει τη μετριοφροσύνη που είναι ασυνήθιστο σε αυτούς με το βαθμό των ικανοτήτων του, έχει μόνο το άμεσο αίτημα των εκπαιδευτών του, που είναι και ο ίδιος κατόπιν να μοιραστεί αυτη τη μοναδική τέχνη με τους άλλους. Για όσους αναζητούν μια αρχαία τέχνη για τη σύγχρονη εποχή, το Filipino Combat Systems είναι μια μέθοδος αυτοάμυνας και προσωπικής ανάπτυξης του οποίου ο χρόνος έχει έρθει.

Κάθε γενιά των πολεμικών τεχνών παράγει λίγους επίλεκτους που δεν μιμούνται απλώς τους προηγούμενους Masters, αντίθετα διευρύνουν περαιτέρω αυτο που τους έχει μεταδοθεί. Ο Tuhon Ray έχει συνθέσει την ποικιλομορφία της τεχνικής από τα πολλά συστήματα που έχει μελετήσει και έχει λάβει την τέχνη του στο επόμενο επίπεδο. Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτές των πολεμικών τεχνών των Φιλιππίνων στον κόσμο.

Βαθμοί και Τίτλοι

FILIPINO COMBAT SYSTEMS
Punong Guro / Founder

SAYOC KALI / SAYOC FIGHTING SYSTEMS
Instructor: Tuhon Christopher Sayoc
Rank: Tuhon

COLLEGE OF SOKES AND GRANDMASTERS
Doctorate in Martial Arts Philosophy

MODERN ARNIS / MARPIO
Instructor: Punong Guro Dr. Remy Presas, Senior Master Rodillo B. Dagooc
Rank: Lakan Antas Lima(5) / Master in Modern Arnis

MODERN ARNIS
Instructor: Professor Remy Presas
Rank: Lakan Isa

SAYOC FIGHTING SYSTEMS
Instructor: Grand Tuhon Baltazar "Bo" Sayoc
Rank: Lakan Isa

PEKITI-TIRSIA KALI / STRATEGIC KNIFE DEFENSE
Instructor: Grand Tuhon Leo T. Gaje
Rank: Lakan Isa

PEKITI-TIRSIA KALI / KALI OLYMPIC COMMITTEE
Instructor: Master Bjin Lateef Mateen
Rank: Lakan Isa

PAMBUAN ARNIS TULISAN
Instructor: Ama Guro Raffy Pambuan
Rank: Guro

ANCIENT ARTS ACADEMY
Instructor: Lakan Guro Eric Porschen
Rank: Lakan Guro

International Association of Karate-Kobudo
Promoted by: Grand Master Carlos Diaz
Rank: 8th degree black belt

WADO-RYU KARATE
Instructor: Shihan Mark Cody
Rank: Yon-Dan 4th Degree Black Belt

SHOTOKAN KARATE
Instructor: Sensei Larry Stone
Rank: Ni-Dan 2nd Degree Black Belt

DILLMAN KARATE INSTITUTE
Instructor: Sensei Larry Stone
Rank: Ni-Dan 2nd Degree Black Belt

WU MING TAO CHUAN FA
Instructor: Sifu Jim Bryan
Rank: Black Sash

TSUNG CHEN DO
Instructor: Grand MasterPasquale Giampietro
Rank: 1st Degree Black Belt